Terens Ros i Partizan: Između spekulacija i realnosti

Terens Ros i Partizan

Poslednjih nedelja, košarkaški krugovi u Srbiji bruje o potencijalnom dolasku NBA veterana Terensa Rosa u redove beogradskog Partizana. Ova priča, koja se ciklično pojavljuje i nestaje, ponovo je aktuelizovana, izazivajući veliko interesovanje navijača crno-belih.

Ko je Terens Ros?

Terens Ros, rođen 5. februara 1991. godine u Portlandu, je američki košarkaš sa impresivnom NBA karijerom. Izabran kao osmi pik na draftu 2012. godine od strane Toronto Raptorsa, Ros je ostavio dubok trag u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Ključni podaci o Rosu:

  • Visina: 201 cm
  • Pozicije: bek/krilo
  • NBA timovi: Toronto Raptors, Orlando Magic, Phoenix Suns
  • Najbolja sezona: 15,6 poena prosečno (Orlando Magic)
  • Posebno dostignuće: Pobednik takmičenja u zakucavanju 2013. godine

Za 11 sezona u NBA, Ros je u proseku beležio 11 poena, 2,8 skokova i 1,3 asistencije po meču.

Veza sa Srbijom

Interesantno je da Ros ima posebnu vezu sa Srbijom preko svoje supruge Matijane, koja je srpskog porekla. U jednom intervjuu, Ros je istakao:

«Moja supruga i njena porodica imaju srpsko poreklo. Ako bude postojala šansa da zajedno odemo u Srbiju i da određeni vremenski period živimo tamo, razmislio bih. Ima to za mene veliki značaj.»

Spekulacije o dolasku u Partizan

Priča o Rosu u Partizanu dobila je na intenzitetu nakon njegovih objava na društvenim mrežama. Međutim, situacija nije tako jednostavna kako se na prvi pogled čini.

Rosova izjava

Ros je na Instagramu «ripostovao» objavu koja ga je povezivala s Partizanom, uz komentar: «Ako me pozovu iduće godine, doći ću.»

Realnost situacije

Prema nezvaničnim saznanjima, trenutno nema konkretnih pregovora između Rosa i Partizana. Izvori bliski klubu navode da je prioritet Partizana pojačanje na centarskoj poziciji.

Šta dalje?

Partizan trenutno čeka na tzv. «rez» u NBA ligi, koji se očekuje 23. oktobra. Tada će biti jasnije koji igrači ostaju bez angažmana u najjačoj ligi sveta, što bi moglo otvoriti nove opcije za evropske klubove, uključujući i Partizan.

Zaključak

Iako bi dolazak Terensa Rosa u Partizan nesumnjivo bio veliko pojačanje za crno-bele i celu ABA ligu, trenutno se čini da je ova priča više u domenu spekulacija nego realnosti. Međutim, u svetu košarke, stvari se mogu brzo promeniti, posebno sa približavanjem ključnih datuma u NBA kalendaru.

Navijači Partizana i ljubitelji košarke u regionu svakako će sa velikim interesovanjem pratiti dalji razvoj situacije oko Terensa Rosa i njegovog potencijalnog dolaska u Beograd.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *